TransLogistica Uzbekistan 2022

2.-4.novembrī Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā norisinājās starptautiskā transporta jomas izstāde TransLogistica Uzbekistan 2022, kurā ar vienoto nozares zīmolu VIA LATVIA piedalījās arī Latvijas transporta nozares delegācija  Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieka,  Latvijas –  Uzbekistānas Transporta darba grupas līdzpriekšsēdētāja Ulda Reimaņa vadībā. Izstādē Latvijas stends  bija plaši apmeklēts un guva arī godalgu  atzinību kā  labākais nacionālais izstādes dizains (Best National Group Exposition Design).

Vizītes ietvaros tika organizēts Latvijas un Uzbekistānas uzņēmēju biznesa seminārs, ko vadīja U.Reimanis un Latvijas-Uzbekistānas  Transporta darba grupas līdzpriekšsēdētājs – ministra vietnieka A.Muminovs. Atklājot pasākumu, U.Reimanis uzsvēra: “Latvijas un Uzbekistānas sadarbību transporta jomā šā gada laikā ir attīstījusies ļoti mērķtiecīgi un dinamiski. Notikusi Uzbekistānas transporta ministra I. Mahkamova vadītās delegācijas vizīte Latvijā, Latvijas un Uzbekistānas Transporta darba grupas  sēde, vairākas nozares ekspertu un uzņēmēju tikšanās.  Visi šie pasākumi ir apliecinājuši mūsu valstu transporta nozaru sagatavotību, kā arī spēju aktīvi iekļauties dinamiskajā Eirāzijas pārvadājumu procesā. ”Pēc semināra  notika Latvijas un Uzbekistānas uzņēmēju B2B kontaktbirža, kuras  ietvaros tika dibināti vērtīgi kontakti un Rīgas brīvostas pārvalde, Ventspils brīvostas pārvalde un Liepājas SEZ stividorkompānija “Terrabalt”  parakstīja  sadarbības memorandus ar uzbeku pusi. Pasākuma nozīmīgums tika uzsvērts un tā norise atspoguļota arī Uzbekistānas masu medijos.

Tāpat vizītes laikā, U. Reimanim tiekoties ar ministra vietnieka A.Muminovu un ministra vietnieku aviācijas jautājumos Ž.Čorijevu, tika pārrunātas sadarbības aktualitātes un sadarbības iespēju paplašināšana, it īpaši attiecībā uz kravu piesaisti Latvijas transporta koridoram.

Latvijas uzņēmēju delegācijas sastāvā vizītes pasākumos piedalījās VAS “Latvijas dzelzceļš”, Rīgas brīvostas, Ventspils brīvostas un Liepājas SEZ, autopārvadātāju asociācijas “Latvijas auto”, Latvijas Stividorkompāniju asociācija, kā arī vairāku ostu termināļu vadības pārstāvji.

Informācijas avots:

https://www.transport.lv/lv/par-mums/starptautiskas-izstades/transport-logistic-uzbekistan-2022

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *