Liepājas speciālās ekonomiskās zonas stividorkompānija TERRABALT ir viens no vecākajiem kuģu aģentēšanas uzņēmumiem Liepājas ostā. Sadarbojamies ar Eiropas kompānijām, kas nodarbojas ar pasažieru un ģenerālkravu, beramo kravu un ro-ro kravu pārvadājumiem starp Liepāju un Eiropu. Esam specializējušies negabarītu kravu (gan lielgabarīta, gan smagsvara) pārkraušanā.

Ciešā sadarbība ar daudzajām transporta kompānijām un lielā pieredze darbā ar rietumu un austrumu transporta tirgu sniedz uzņēmumam spēju organizēt kravas piegādi no durvīm līdz durvīm, izmantojot kombinēto transportu: sauszeme – jūra – dzelzceļš. Liepājas osta ir neaizsalstoša, kas ir izdevīgs ģeogrāfiskais faktors, lai ar TERRABALT pieredzējušo profesionāļu komandu bez pārtraukumiem nodrošinātu kravu plūsmu starp austrumiem un rietumiem, savienojot sauszemes un jūras ceļus.

TERRABALT bija pirmais uzņēmums, kas nodrošināja prāmju kustību starp Eiropu un Baltiju, un Liepājas ostā joprojām ir vienīgais uzņēmums ar prāmju terminālu. Šobrīd TERRABALT apkalpo prāmju līniju, kura kursē starp Liepājas ostu un Travemindi Vācijā.

TERRABALT - augstas kvalitātes pakalpojumu sniegšana jebkurā laikā!

Vēsture

TERRABALT dibināts un reģistrēts Uzņēmumu reģistrā ar reģistrācijas numuru 42103002309 1991.gada 15.novembrī kā SIA „TERRABALT COMPANY”. Uzņēmums savu saimniecisko darbību uzsāka tikai 1993.gadā, jo no Liepājas ostas iznomātā 46.piestātne prasīja vērienīgus uzlabojumus. Pēc Krievijas Jūras kara flotes aiziešanas teritorija bija ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, bija nepieciešams piestātnes remonts, infrastruktūras rekonstrukcija un izbūve.

Tagadējo nosaukumu – Liepājas SEZ „TERRABALT” SIA, uzņēmums ieguva 1997.gadā, kad tika izveidota Liepājas speciālā ekonomiskā zona, kas tika izveidota ar mērķi attīstīt un veicināt tirdzniecību, rūpniecību, kuģniecību un gaisa satiksmi, kā arī starptautisku preču apmaiņu caur Latviju.

TERRABALT bija pirmais uzņēmums, kas nodrošināja prāmju kustību starp Eiropu un Baltiju, kas pamato vēsturisko specializāciju prāmju apkalpošanā. Sadarbojoties ar tādiem prāmju operatoriem kā Stenaline, Scandlines, Euroseabridge un Amberlines, uzņēmums ir apkalpojis prāmjus, kas kursējuši no Liepājas uz Kopenhāgenu (Dānija), Rostoku (Vācija), Karshamnu (Zviedrija), Ārhusu (Dānija), Nīneshamnu (Zviedrija). Šobrīd apkalpo prāmju līniju maršrutā Liepāja – Traveminde (Vācija).

Trīs gadu garumā uzņēmums apkalpoja arī konteineru līniju, kas savienoja Liepāju ar Holandi, Lielbritāniju, Vāciju, Somiju, Poliju un Lietuvu. Reģionā aktualizējoties nepieciešamībai pēc izdevīgiem kravu eksporta pārvadājumiem treileros un konteineros, TERRABALT ir gatavs to darīt arī šobrīd.

Viens no galvenajiem notikumiem uzņēmuma vēsturē ir tas, ka 2016. gada 1. martā TERRABALT būtiski palielināja savu darbības teritorijas platību, kā arī sniegto pakalpojumu spektru, jo ieguva savā rīcībā Liepājas ostas 50. piestātni. Šāda darbības paplašināšana un teritorijas divkāršošana ļauj nodarboties ne tikai ar ģenerālo kravu, bet arī ar beramo kravu pārvadāšanu, pārkraušanu un uzglabāšanu.

Lai sakārtotu infrastruktūru prāmju apkalpošanai un palielinātu kapacitāti, 2019.gada nogalē TERRABALT savā teritorijā Liepājas ostā īstenoja vērienīgu rekonstrukciju. Tika īstenots projekts par ceļu sakārtošanu un izbūvi, videonovērošanas iekārtām, lielāku publisko teritoriju un stāvlaukumu. Paralēli vērienīgu projektu īstenoja arī Liepājas SEZ, rekonstruējot piegulošos ceļus. Pēc rekonstrukcijas beigām TERRABALT ir gatavs apkalpot divus līdz trīs prāmjus dienā, tāpēc ir atvērts sadarbības piedāvājumiem arī ar citām prāmju līnijām, lai palielinātu prāmju satiksmes intensitāti.

TERRABALT infrastruktūra ir pilnībā pielāgota beramo un ro-ro kravu apstrādāšanai un pasažieru apkalpošanai. Terrabalt - augstas kvalitātes pakalpojumu sniegšana jebkurā laikā


© LSEZ Terrabalt SIA 2024, Reģ. Nr LV42103002309

TOP